Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Κατασκευές με Quilling.

Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω μόνη μου μικρά διακοσμητικά για το σπίτι και οχι μόνο.
Εδώ και 2 περίπου μήνες έκοψα το κάπνισμα μετά απο 15 χρόνια και έτσι η ανάγκη μου να απασχολώ τα χέρια και το μυαλό μου με οδήγησε στο Quilling.
Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά απο τα πρώτα μου έργα. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος που θέλει να ασχοληθεί είναι λωρίδες χαρτιού, κόλα και διάθεση.

Στο διαδύκτιο μπορείτε να βρήτε ιδέες , τεχνικές , βιντεάκια και ότι άλλο θα χρειαστήτε για να ξεκινήσετε.

Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να οργανώσω περισσότερο τα έργα μου και θα σας εξηγήσω με λεπτομέριες τις τεχνικές που χρησιμοποιώ.

Τα καδράκια είναι και αυτά απο χρωματιστό χαρτόνι και είναι μια απίστευτα βολική λύση ώστε να μπορεί κάποιος να ολοκληρώνει ένα έργο και να το χαίρεται στον τοίχο του.


Οι χιονονιφάδες είναι τα πρώτα κομμάτια με τα οποία ασχολήθηκα ψάχνοντας για να βρώ κάτι ώστε να διακοσμήσω το σπίτι τώρα τα Χριστούγεννα.
Και φυσικά οι μικρές Χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες μου, τις οποίες έφτιαξα απο δίαφορα έιδη χαρτιού και κάποιες από αυτές τις εχω διακοσμήσει με χάντρες η ασημόσκονη.

Κάποιες απο αυτές τις έχω κάνει απο ριζόχαρτο που επιτρέπει το φώς να περάσει και ετσι βάζοντας μέσα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια γίνονται πανέμορφα φωτιστικά.
Ελπίζω να πήρατε μία γεύση.
Το quilling ειναι απο τις αγαπημένες μου τεχνικές γιατί βασικά έιναι ανέξοδη ειδικά αν μπορείτε να ζητήσετε απο ενα τυπογραφείο να μαζέψετε τα υπολείματα χαρτιού που έχουν εκεί για πέταμα.
Φυσικά μπορείτε να βρείτε στο διαδύκτιο έτοιμες λωρίδες χαρτιού σε διάφορα χρώματα , χωρις ιδιαιτερο κοστος.

2 σχόλια: