Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Έρχονται οι απόκριες!


Μπορεί να έχουμε μόλις μαζέψει τα Χριστουγεννιάτικα αλλά οι Απόκριες είναι ήδη στο κατώφλι μας!
Στην πόλη μου η αναστάτωση των αποκριών ξεκινά κατά μια έννοια από το καλοκαίρι (κάποιες) φορές και ο λόγος είναι το κυνήγι του θησαυρού
Φέτος είναι το 21ο κυνήγι και επειδή είναι οι απόκριες νωρίς έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια μας εδώ και ένα μήνα περίπου!

Είναι μια από τις ωραιότερες εποχές για μένα.
Όλη η πόλη χωρισμένη σε ομάδες ξεσκονίζει τα βιβλία με την ιστορία του Ρεθύμνου και των ανθρώπων της.

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μια παρέα Ρεθυμνιωτών έπινε το καθιερωμένο καφεδάκι της στην καφετέρια Ριμοντι στον Πλάτανο.

Τα άτομα αυτά είχαν ένα διαφορετικό τρόπο διασκέδασης, διάβαζαν και έλυναν αστυνομικές ιστορίες , γρίφους και αινίγματα.

Ο ένας από αυτούς θέλοντας να γιορτάσει διαφορετικά τα γενέθλια του, έστησε ένα παιχνίδι για τους φίλους του και τους θαμώνες της καφετέριας.

Οργάνωσαν ένα κυνήγι θησαυρού όπου η αναζήτηση του θα γινόταν μέσα στην πόλη μας με μια σειρά από γρίφους που έπρεπε να λυθούν σωστά για να οδηγήσουν στον θησαυρό. Το προτεινόμενο παιχνίδι τους ενθουσίασε όλους και έτσι χωρίστηκαν σε ομάδες για να ξεκινήσουν.

Εβδομήντα οκτώ άτομα πήραν μέρος και χωρίστηκαν σε δέκα ομάδες και αφού επιστράτευσαν ποδήλατα, μηχανάκια και αυτοκίνητα το παιχνίδι ξεκίνησε.

Από τότε πέρασαν 22 χρόνια και το κυνήγι της παρέας έγινε το κυνήγι της πόλης μας.



Κάθε χρόνο την Κυριακή πριν το καρναβάλι όλη η πόλη χωρισμένη σε ομάδες κυνηγά το θησαυρό που έχει κρύψει η νικήτρια ομάδα της προηγούμενης χρονιάς.

Οι ομάδες οργανώθηκαν, απέκτησαν εμβλήματα , λογότυπα , ιστοσελίδες , βιβλιοθήκες , και η φρενίτιδα αυτή ξεκινά πια από τα μέσα του χειμώνα που όλοι προετοιμάζονται για το κυνήγι που θα στηθεί απτήν νικήτρια ομάδα.

Αν και το παιχνίδι άλλαξε πολύ από εκείνο το πρώτο της παρέας η βασική του ιδέα είναι πάντα η ίδια…..ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!!!!


Πέρυσι έχοντας κερδίσει η ομάδα μου, Μπουμπούνες όνομα και πράμα το διοργανώσαμε εμείς και η διοργάνωση δεν έχει καθόλου πλάκα.



Το περυσινό κυνήγι το κέρδισαν οι Αργόσχολοι και έτσι φέτος αυτοί διοργανώνουν και εμείς επιτέλους κυνηγάμε!!!!!
Καλές απόκριες σε όλους!

5 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Καλή επιτυχία και φέτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


    ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kira σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νελι και εγω ειμαι απο ρεθυμνο, και λαμβανω χρονια στο κυνηγι του θησαυρου, με την ομαδα Boudalia, χαιρομαι πολυ που σε βρηκα, σου ξαναλεω οτι φτιαχνεις υπεροχα κατασκευες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατριωτάκι καλώς όρισες στο μπλοκοσπιτάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή